Du använder betaversionen av KommKomm.

Er mobila kommunikationsplattform

KommKomm är en kommunikationsplattform som hjälper er att inhämta och utbyta information om hur ni kan förbättra kommunens verksamhet och det offentliga rummet. Genom att göra det enkelt för era invånare att lämna förslag och anmäla fel får ni en bättre bild av vad som engagerar invånarna och därmed ett bredare underlag för att leverera bättre service.

Med KommKomm blir ni tillgängliga för era invånare via mobiltelefon. En bra mobiltjänst består av rätt kombination av upplevelse och innehåll. Upplevelsen i KommKomm är baserad runt "här och nu" och ger användaren information om närområdet samt möjlighet att skicka rapporter med position och bild för att ni skall få detaljerad information.

KommKomm ger er också ett verktyg för innehållshantering för att ni snabbt och enkelt skall kunna hålla det aktuellt och attraktivt.

Innehåll

 • Rapporter
  Ett sätt för er att få in och svara på synpunkter och felanmälan från allmänheten.
 • Kampanjer
  Visa vad ni arbetar med för tillfället och bjud in allmänheten till dialog. KommKomm kompletterar era kampanjer med en mobil kanal.
 • Platser
  Informera era invånare och turister om kommunens platser och sevärdheter.
 • Nyheter
  Informera om vad som händer i kommunen.

Varför skall vi använda KommKomm?

Förbättra er service

 • Gör det möjligt för era invånare att ta del av ert arbete genom att visa existerade rapporter.
 • Gör det möjligt för tredjepartsapplikationer att använda er information.

Nå nya målgrupper

 • Engagera unga invånare genom att vara tillgängliga via mobiltelefon.
 • Gör det möjligt att engagera sig på ett enklare och roliga sätt.

Förenkla er IT-infrastruktur

 • Ett API till er information underlättar systemintegration.
 • En lösning som delas med andra kan ge kostnadsfördelar och synergier.

Hur fungerar KommKomm för oss?

Kärnan i KommKomms plattform består av ett gränssnitt för att hantera rapporter och innehåll samt ett API som applikationer kan använda för att läsa och skicka in information. Vi erbjuder färdiga applikationer men ni har möjlighet att skapa egna ifall ni har särskilda krav eller behov.

KommKomm drivs som en molntjänst men kan anpassas till era behov med t.ex. egen installation och egna skräddarsydda appar.

Rapport- & innehållshantering

Som kund till KommKomm får ni tillgång till gränssnittet för rapport- & innehållshantering. Verktyget hjälper er att hantera rapporter som kommer in samt lägga in och uppdatera innehåll.

I gränssnittet skapar ni användarvänligt och lättillgängligt innehåll med bilder, text och kartpositioner utan att behöva fördjupa er i vilka koordinat- och bildformat som passar olika mobiltelefoner, det löser plattformen åt er.

De viktigaste funktionerna är följande:
 • Skapa och uppdatera kampanjer.
 • Skapa, uppdatera och kategorisera platser.
 • Moderera, komplettera och svara på rapporter.
 • Skapa regler och skicka vidare rapporter.

API

En mobilapp med dynamisk innehåll hämtar information från en "server". KommKomms plattform exponerar ett API för att applikationer skall kunna läsa och skicka in information.

APIet har ytterligare fördelar och användingsområde:
 • Ni kan skapa egna applikationer verktyg.
 • Dela information med entreprenörer och företag.
 • APIet hjälper er att uppfylla kriterierna i PSI-direktivet genom att göra er information tillgänglig.
APIet är REST-inspirerat och byggt på JSON-formatet.

Mobilapplikationer

KommKomm har en iPhone-applikation som är tillgänglig i AppStore. Vi kommer att lansera en Android-applikation men har valt att vänta tills vi är klara med pågående uppdaterar av plattformen.

Om ni som kommun vill ha en egen mobilapp i AppStore eller Android Market så kan ni basera den på KommKomms plattform och låta er app läsa och skicka in information.
Mobilappen kan utvecklas av era partners eller av oss.

Webbwidget

KommKomm tillhandahåller en widget som kan placeras på er hemsida. Genom widgeten kan besökare se befintliga rapporter samt skapa nya.

Anpassning

För att en mobilapp skall bli en succé i er kommun krävs att innehållet är aktuellt och att det som rapporteras tas emot och besvaras. KommKomm har standardlösningar som passar de flesta men i vissa fall finns det behov att integrerar och anpassa lösningen till specifika system eller arbetssätt. Vi hjälper er gärna med analys och kan anpassa lösningen efter era behov.

Kontakta oss

Namn

Epost

Telefonnummer

Kommentar